Toplotna črpalka je bila odličen način kako sem lahko prihranil denar

Nekaj časa nazaj, sem začel nekoliko preračunavati moje stroške, ki sem jih imel z ogrevanjem. Tako pa so se mi ti stroški zdeli zelo visoki, tako da sem počasi začel razmišljati, kako bi lahko te stroške nekako znižal, saj sem vedel da zagotovo obstaja kakšen način za to. 

Tako pa sem se začel malo zanimati za toplotne črpalke. Tako pa sem že kar nekajkrat slišal, tudi od nekaterih prijateljev, da so lahko toplotne črpalke odličen način, kako si lahko znižamo stroške ogrevanja. To pa zato, ker je toplotna črpalka energetsko učinkovita, saj za proizvajanje oziroma črpanje toplote, izkorišča že obstoječe vire toplote, kot so na primer voda, zrak ali pa zemlja, ter tako ne rabi proizvajati svoje toplote. Tukaj pa lahko nato prihranimo na denarju.

Toplotna črpalka je bila odličen način kako sem lahko prihranil denar

No tako pa sem nato začel malo razmišljati kakšna toplotna črpalka bi mi lahko najbolje koristila. Tukaj pa sem imel na voljo več različnih toplotnih črpalk, kjer pa je bila bistvena razlika v temu, iz kje je toplotna črpalka črpala toploto. Tako pa sem imel na voljo torej zemljo, zrak ali pa vodo. Ker pa nisem imel zraven, oziroma v bližini hiše nobenega vodnega vira iz katerega bi lahko črpalk toploto, pa je ta ideja hitro propadla. Nato pa sta mi ostali le še zemeljska in pa zračna toplotna črpalka. Tukaj pa sta imeli obe toplotni črpalki svoje prednosti, tako da je bila odločitev relativno težka.

Tako pa je bila zračna toplotna črpalka veliko enostavnejša in tako tudi cenejša. Po drugi strani, pa je imela zemeljska toplotna črpalka to prednost, da je delovala enakomerno učinkovito skozi celotno leto, saj ima zemlja, neodvisno od ozračja, konstantno temperaturo skozi celotno leto. Zato pa sem se nato tudi odločil za zemeljsko toplotno črpalko, saj sem videl da mi bo ta še najbolje koristila, saj bo celotno leto konstantna.